Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




908 posts

Ultimate Geek

Subscriber

#153788 7-Oct-2014 21:02
Send private message

Hey Vodafone people, could you guys tell us a bit more about what's up with cable internet recently? Why whatever do I mean? Take a look at the threads lately -packet loss, ye olde transparent proxy issues, international problems etc.

My issue is the lack of consistency of performance at the moment. It's all over the place. Funky page loading issues this afternoon for example, but cleared up half way through troubleshooting. Speed variations, page timeouts, 15Mb/s to Vodafone speedtest.net server one evening, ranging to 115Mb/s the next. Sometimes the Snap Chch speedtest server is way better than Vodafone's etc (30Mb/s vs 80Mb/s)

Yes I am checking the service status page when there are issues.
Problem is, who can complain about transient issues only getting 15Mb/s? I know it's 'up to' 130Mb/s. I would however hope my Vodafone to Vodafone speedtest server results (Lower Hutt to Wellington server) would always be above 100Mb/s on a 130Mb/s plan. Not like I'm testing against an international server, this is the Vodafone internal performance.

It's not broken so I have not logged a 'fault' it's just not on top form compared to a few months ago.

Do I share bandwidth with others in my area? But why would I get better speeds to Snap than Vodafone in that situation?








View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
 1 | 2 | 3
19282 posts

Uber Geek
Inactive user


  #1149515 7-Oct-2014 21:12
Send private message

The cable (HFC) network is going thru a upgrade at the moment and is due to be completed end of October / early November, This is to offer more capacity and faster speeds

Then to top it off Monday a contractor working on something else not related to Vodafone chopped thru a fibre cable and made a right mess which took about 24 hours to resolve / fix due to the location and the weather



908 posts

Ultimate Geek

Subscriber

  #1149526 7-Oct-2014 21:23
Send private message

Thank JohnR, so just hang tight and wait it out eh?








 
 
 
 


19282 posts

Uber Geek
Inactive user


  #1149529 7-Oct-2014 21:30
Send private message

If service is up and running now and you are having no issues then yep I would hang up

589 posts

Ultimate Geek


  #1149533 7-Oct-2014 21:40
Send private message

johnr:This is to offer more capacity and faster speeds


By faster speeds do you mean we will be able to upgrade to speeds faster than the current maximum 100/20. If so what speeds would we be looking at?







19282 posts

Uber Geek
Inactive user


  #1149537 7-Oct-2014 21:46
Send private message

Work is been done to offer 200Mbps DL once the upgrades are complete, I am not sure when the faster speeds are going to be offered to customers

4191 posts

Uber Geek

Trusted
Lifetime subscriber

  #1149610 8-Oct-2014 00:07
Send private message

Are you able to say if faster uploads are included with the new offerings?




371 posts

Ultimate Geek


  #1152418 12-Oct-2014 21:34
Send private message

Terrible performance has not changed for us over the last week. General browsing very slow. Geekzone, slow. Facebook, slow.

on a cable 50/2 plan in Karori, Wellington

traceroute geekzone.co.nz
traceroute: Warning: geekzone.co.nz has multiple addresses; using 162.159.243.82
traceroute to geekzone.co.nz (162.159.243.82), 64 hops max, 52 byte packets
1 192.168.20.1 (192.168.20.1) 4279.256 ms 4090.247 ms 1781.576 ms
2 * * *
3 lo0.internet.ivpn.pe25.telstraclear.net (218.101.61.124) 4309.107 ms 2462.774 ms 2764.551 ms
4 ie2-g-0-0-0.telstraclear.net (203.98.50.2) 1841.984 ms 4193.642 ms 1846.178 ms
5 ge-0-2-0-1.xcore1.acld.telstraclear.net (203.98.50.251) 2764.803 ms * *
6 unknown.telstraglobal.net (134.159.174.41) 4633.473 ms
unknown.telstraglobal.net (134.159.174.37) 22.690 ms 61.530 ms
7 i-0-0-4-0.sydo-core02.bx.telstraglobal.net (202.84.142.153) 48.312 ms 4808.020 ms
i-0-7-4-1.sydo-core02.bx.telstraglobal.net (202.84.140.181) 1842.868 ms
8 i-0-3-2-0.sydo-core01.bi.telstraglobal.net (202.84.220.190) 614.187 ms
i-0-6-0-6.sydo-core01.bi.telstraglobal.net (202.84.223.37) 1163.686 ms
i-0-7-0-5.sydo-core01.bi.telstraglobal.net (202.84.223.45) 312.025 ms
9 i-6-0-0.pthp-core01.bi.telstraglobal.net (202.84.143.142) 103.650 ms 2759.103 ms 3689.638 ms
10 i-0-5-4-0.skdi-core01.bx.telstraglobal.net (202.84.143.181) 2660.860 ms 3783.024 ms 3589.901 ms
11 i-0-3-0-0.6ntp02.bi.telstraglobal.net (202.84.243.82) 2361.469 ms 2769.242 ms 4400.496 ms
12 pacnet-peer.6ntp02.pr.telstraglobal.net (202.126.173.98) 4063.126 ms 1435.838 ms 3067.117 ms
13 * te0-0-2-0.wr1.sin0.asianetcom.net (61.14.157.109) 2988.720 ms 2800.076 ms
14 te0-0-0-0.gw3.sin3.asianetcom.net (61.14.157.130) 607.526 ms 1333.105 ms 511.053 ms
15 cdf-0014.asianetcom.net (203.192.169.226) 2562.764 ms 1025.783 ms 921.290 ms
16 * * *
17 * * *
18 * * *
19 * * *
20 * * *
21 * * *
22 *

 
 
 
 


19282 posts

Uber Geek
Inactive user


#1152421 12-Oct-2014 21:37
Send private message

arnies: Terrible performance has not changed for us over the last week. General browsing very slow. Geekzone, slow. Facebook, slow.

on a cable 50/2 plan in Karori, Wellington


Have you called and logged a fault / query?

mdf

2629 posts

Uber Geek

Trusted
Subscriber

  #1152424 12-Oct-2014 21:41
Send private message

johnr: The cable (HFC) network is going thru a upgrade at the moment and is due to be completed end of October / early November, This is to offer more capacity and faster speeds

Then to top it off Monday a contractor working on something else not related to Vodafone chopped thru a fibre cable and made a right mess which took about 24 hours to resolve / fix due to the location and the weather


Thanks for the update, John.

We're in a similar boat to others that have posted here. On a 50/2 plan in Berhampore, Wellington and it's been pretty flakey the last couple of weeks. Nothing too dire (worst has been about 30 minutes of no connection at all - last Wednesday 8 October, I think), but the generally rock-solid performance of the last few years has set my expectations pretty high.

371 posts

Ultimate Geek


  #1152425 12-Oct-2014 21:41
Send private message

No, i Will though. I hoped it would be fixed due to the jobs you said were happening.

19282 posts

Uber Geek
Inactive user


  #1152429 12-Oct-2014 21:53
Send private message

arnies: No, i Will though. I hoped it would be fixed due to the jobs you said were happening.


That work is till ongoing and not due to be complete for a few more weeks, I did advise the time frame

601 posts

Ultimate Geek


  #1153252 14-Oct-2014 07:30
Send private message

I find mornings really bad - around this time - just trying to load www.mylotto.co.nz and www.facebook.com.

601 posts

Ultimate Geek


  #1154067 15-Oct-2014 07:23
Send private message

And like yesterday morning, I'm waiting 5 mins or more for webpages to load (or to show an error). I thought these problems were meant to be fixed last week? http://www.geekzone.co.nz/forums.asp?forumid=40&topicid=153729

19282 posts

Uber Geek
Inactive user


  #1154069 15-Oct-2014 07:30
Send private message

StevieT: And like yesterday morning, I'm waiting 5 mins or more for webpages to load (or to show an error). I thought these problems were meant to be fixed last week? http://www.geekzone.co.nz/forums.asp?forumid=40&topicid=153729


Have you called up and logged a query / fault ticket?

12 posts

Geek


  #1154498 15-Oct-2014 14:56

I had issues with extremely slow speeds and high packet loss for days a couple of months ago.

When I finally looked under the bed in spare room where modem + router sits (I had just been power cycling it at wall switch nearby) I found that the modem had come free from it's anchoring book and the ultra springy coax cable had wrapped itself around the antennas on the router. I unwound it and problem was immediately fixed, even for wired clients.

Possibly something to look for if you are still having issues now that the fault from last week send to have been fixed.

 1 | 2 | 3
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic




News »

Pre-orders for Huawei MateBook 13 open now
Posted 14-Aug-2020 14:26


Freeview On Demand app launches on Sony Android TVs
Posted 6-Aug-2020 13:35


UFB hits more than one million connections
Posted 6-Aug-2020 09:42


D-Link A/NZ extends COVR Wi-Fi EasyMesh System series with new three-pack
Posted 4-Aug-2020 15:01


New Zealand software Rfider tracks coffee from Colombia all the way to New Zealand businesses
Posted 3-Aug-2020 10:35


Logitech G launches Pro X Wireless gaming headset
Posted 3-Aug-2020 10:21


Sony Alpha 7S III provides supreme imaging performance
Posted 3-Aug-2020 10:11


Sony introduces first CFexpress Type A memory card
Posted 3-Aug-2020 10:05


Marsello acquires Goody consolidating online and in-store marketing position
Posted 30-Jul-2020 16:26


Fonterra first major customer for Microsoft's New Zealand datacentre
Posted 30-Jul-2020 08:07


Everything we learnt at the IBM Cloud Forum 2020
Posted 29-Jul-2020 14:45


Dropbox launches native HelloSign workflow and data residency in Australia
Posted 29-Jul-2020 12:48


Spark launches 5G in Palmerston North
Posted 29-Jul-2020 09:50


Lenovo brings speed and smarter features to new 5G mobile gaming phone
Posted 28-Jul-2020 22:00


Withings raises $60 million to enable bridge between patients and healthcare
Posted 28-Jul-2020 21:51



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.