Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




63 posts

Master Geek


Topic # 65066 28-Jul-2010 21:27
Send private message

Hi guys,

I just joined TC cable in Chch. Over the past three days I have noticed a few things.

First of all, it seems to take a long time to locate or connect to a website; at times this process can take about 10 seconds. However, once the server is found and a connection is established, the speed is good. 9.5 mb/s up/1.9 mb/s down with 12 ms ping seems to be the norm. I wonder if it has something to do with the DNS.

Also, on occasions, Firefox would say the page is not found. When I refresh the page, it would then load.  This has happened to sites that I have never visited before.

Are these problems common, or is it just me?

Cheers

Create new topic
2028 posts

Uber Geek
+1 received by user: 795

Trusted

  Reply # 357973 28-Jul-2010 21:35
Send private message

I would say it's just you.

What DNS servers are you using?

I'm on TelstraClear in Auckland and I have no problems. Maybe there's issues in ChristChurch?




It looks like I'm using an adblocker. I should consider whitelisting Geekzone in my adblocker or a subscription. The Quick Reply box will appear for me when Geekzone is whitelisted. Hooray for me! If I want to reply to this topic I should click on Compose Reply.




63 posts

Master Geek


  Reply # 357975 28-Jul-2010 21:39
Send private message

 I am using Clearnet's.

 
 
 
 


2028 posts

Uber Geek
+1 received by user: 795

Trusted

  Reply # 357977 28-Jul-2010 21:43
Send private message

203.96.152.4 and 203.96.152.12?

That's what we're using.




It looks like I'm using an adblocker. I should consider whitelisting Geekzone in my adblocker or a subscription. The Quick Reply box will appear for me when Geekzone is whitelisted. Hooray for me! If I want to reply to this topic I should click on Compose Reply.


1256 posts

Uber Geek
+1 received by user: 163


  Reply # 357978 28-Jul-2010 21:43
Send private message

Tonight I'm finding T/Clear (Cable Christchurch) to be very annoying, DNS queries slow, network generally unstable (slow one minute, fast the next).

Driving me nuts trying to get work done.

T/Clear have apparently been the subject of DDOS attacks, perhaps that's to do with it.

Was trying to watch a a segment of Fairgo on TVNZ, gave up in the end, buffer buffer buffer.




---
James Sleeman
I sell lots of stuff for electronic enthusiasts...




63 posts

Master Geek


  Reply # 357981 28-Jul-2010 21:48
Send private message

Oops. I should have clarified earlier. When I said Clearnet, I meant 203.97.78.44 (& .43), not the 203.96.152.4 (& .12)

By the way, just a few minutes ago I had to wait 23 seconds to connect to nine MSN australia. Bump.

Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Geekzone Live »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.