Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


184 posts

Master Geek
+1 received by user: 63


Topic # 84126 25-May-2011 09:30
Send private message

Howdy,

I'm running win7 Ultimate and use remote desktop to access this machine from time to time.

I notice after installing SP1 that remote desktop no longer works.
On investigation I found the 'remote desktop' components under the remote tab (in system properties (right click computer --> Properties --> remote tab) are completely missing.

Uninstalling SP1 resolved.

Anyone encountered this?
I did some googleing and found other instances of people with the issue, however nobody with a solution.

Thanks,

Create new topic
93 posts

Master Geek


  Reply # 473803 25-May-2011 09:35
Send private message

Running Ultimate SP1 here.
Just looked and found that Remote Desktop all greyed out.

I do use it very occassionally but not since SP1 installed.


It does say i have to enable Windows firewall exception for Remote desktop so suspect if i do that it will be OK



John      

Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.