Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


breakaway

98 posts

Master Geek


#150591 27-Jul-2014 22:11
Send private message

Hi,

I'm trying to use PPPoE to connect to the internet for my SNAP VDSL connection. I'm using a Draytek DV130 modem. I've deployed this combo many times before, and its always worked successfully, first time around. But this time, the solution eludes me.

I've tried pfSense release 2.1.2, 2.1.3, 2.1.4 No matter what I do, PPPoE won't connect. I've ensured the "Configure null service name" tickbox is checked as this is not required. This combination has worked for every other time that I've deployed this particular setup, but no luck this time.

The pfsense log is relatively unhelpful:

 

Jul 27 17:32:17 	ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 4 in 1 seconds
Jul 27 17:32:18 ppp: [wan_link0] Link: reconnection attempt 4
Jul 27 17:32:18 ppp: [wan_link0] PPPoE: Connecting to ''
Jul 27 17:32:27 ppp: [wan_link0] PPPoE connection timeout after 9 seconds
Jul 27 17:32:27 ppp: [wan_link0] Link: DOWN event
Jul 27 17:32:27 ppp: [wan_link0] LCP: Down event

 


I've tried hooking up the modem to my desktop computer (win 7) and establishing a PPPoE link that way -- this works -- so the issue is likely to be in the pfsense, but I am stumped as to why this setup works elsewhere but not here.

Anyone here had similar issues?


Filter this topic showing only the reply marked as answer Create new topic
 
 
 

Affiliate link: Marks & Spencer sell high quality, great value clothing and home products.
mitchtay
26 posts

Geek


  #1096884 28-Jul-2014 09:09
Send private message

I encountered a similar problem recently when I set up this combo. It turned out - for me at least - that the Draytek Vigor 130 firmware that shipped with the device was faulty and doesn't properly support the PPPOE bridge mode.

I would confirm your Draytek's firmware version with the one listed on http://www.draytek.net.nz/draytek/downloads/ and update if necessary.
As I recall there were two packages, one contained standard presets for passthrough so all I had to do was upload the firmware + configuration presets and it started working straight away. I had already done the appropriate configuration in pfsense.

The passthrough installation guide can also be found at http://downloads.snappernet.co.nz/draytek/dv130/DV130_Bridged_With_VID10.zip if you didn't have it already. (I think it may also contain the fixed firmware also)

Lastly, this is the definitive thread on geekzone for the router. It contains the information I used to fix my issue, and much much more.
http://www.geekzone.co.nz/forums.asp?topicid=128773

Hope this helps.

Edits: embedded links didn't work

breakaway

98 posts

Master Geek


  #1096936 28-Jul-2014 10:11
Send private message

Grr!! That did it! Flashed the firmware supplied by snappernet which is an OLDER version to the one I had and PPPoE works now through pfSense.

 
 
 
 


mitchtay
26 posts

Geek


  #1096984 28-Jul-2014 10:46
Send private message

I'm pleased that you got it sorted. It's shame you had to downgrade though.

Filter this topic showing only the reply marked as answer Create new topic




News »

Amazon introduces new Echo devices
Posted 25-Sep-2020 11:56


Mad Catz introduces new S.T.R.I.K.E. 13 Mechanical Gaming Keyboard
Posted 25-Sep-2020 11:34


Vodafone NZ upgrades international submarine network
Posted 25-Sep-2020 09:09


Jabra announces wireless noise-cancelling airbuds, upgrade existing model
Posted 24-Sep-2020 14:43


Nokia 3.4 to be available in New Zealand
Posted 24-Sep-2020 14:34


HP announces new HP ENVY laptops aimed at content creators
Posted 24-Sep-2020 14:02


Logitech introduce MX Anywhere 3
Posted 21-Sep-2020 21:17


Countdown unveils contactless shopping with new Scan&Go tech
Posted 21-Sep-2020 09:48


HP unveils new innovations for businesses adapting to rapidly evolving workstyles and workforces
Posted 17-Sep-2020 15:36


GoPro launches new HERO9 Black camera
Posted 17-Sep-2020 09:45


Telecommunications industry launches new 5G Facts website
Posted 17-Sep-2020 07:56


New Zealand ranks 3rd in world in GSMA index
Posted 15-Sep-2020 10:13


Trend Micro Security Suite adds web monitoring to prevent identity theft
Posted 14-Sep-2020 15:37


NVIDIA to acquire Arm for US$ 40 billion
Posted 14-Sep-2020 12:27


Epson launches its next gen A3+ colour EcoTank multi-function printer
Posted 10-Sep-2020 16:08



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.