Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


dt



676 posts

Ultimate Geek


#233731 30-Apr-2018 13:30
Send private message

I've picked up a couple of these and currently playing around with them and I for the life of me can't get any devices to connect over 5ghz

 

All wireless devices in the house are connecting on wireless N over 2.4

 

Things I've tried are

 

     

  1. upgrading the the latest firmware - v1.0.5.15 
  2. creating a secondary SSID with the option of 5.0 only and have enabled it but I cant see it broadcasting - it pops up everynow and then but whenever I try and connect to it keeps returning a invalid password message
  3. changing the priority of 5.0 to highest 
  4. changing the primary SSID from dual-banding to 5.0 - This resulted in not being able to see the SSID broadcast at all

 

I have two of them so to rule out a faulty AP i've tried using them one powered up at a time with the same results 

 

The throughput on these have been quite lack luster but I'm putting that down to the over saturated 2.4 frequency ? 

 

Thoughts anyone? 


Filter this topic showing only the reply marked as answer Create new topic
477 posts

Ultimate Geek


  #2005436 30-Apr-2018 20:51
Send private message

I have two GWN7610s, but am more of someone who likes to try new devices without knowing how to utilise their capabilities to the max.

 

Nevertheless, mine are on V1.0.5.15 and the dashboard tells me I have 6 clients on 2.4G and 11 on 5G.

 

I only have one SSID and there is an ethernet cable to each 7610 i.e. not daisy chained.

 

I have done nothing out of the ordinary apart from changing the Radio Power for both 7610s to High, on 2.4G and on 5G.

 

Sorry I cannot be of an any help.





PC: HP ProBook 470G1 (Windows 10 Pro), Intel NUC7I5BNH (Windows 10 Home), Dell Inspiron 7591 2n1 (Windows 10 Pro)
Net: Ubiquiti Edgerouter Lite-3, 3 x Grandstream GWN7610
Storage: Synology DS216play NAS, 2 x 6TB
Media: HDHomeRun Connect, 5 x Amazon FireTV, Echo, Dot, Spot, Ambi Climate
TV: 2 x Samsung H6400 55" LED TV, Panasonic TH-P50G10Z 50" Plasma TV (Great picture, no smarts, just old), DMR-PWT530GZ Blu-ray Recorder
Mobile: Samsung Galaxy Note 5, Huawei P10 Lite
Wearable: Gear S3 Frontier


9795 posts

Uber Geek

Lifetime subscriber

  #2005478 30-Apr-2018 21:37
Send private message

what channel are they on?


 
 
 
 


dt



676 posts

Ultimate Geek


  #2005563 30-Apr-2018 23:51
Send private message

they're both set to auto 


9795 posts

Uber Geek

Lifetime subscriber

  #2005568 1-May-2018 05:28
Send private message

check its not on a channel that your devices cant see. put it on 36 or 100 and see if that makes a difference


dt



676 posts

Ultimate Geek


  #2006258 1-May-2018 20:43
Send private message

Jase2985:

 

check its not on a channel that your devices cant see. put it on 36 or 100 and see if that makes a difference

 

 

 

 

That was it :) 

 

It was set to auto, switched to 36 and bobs your uncle everything reconnected over 5.0

 

thanks for you suggestion


9795 posts

Uber Geek

Lifetime subscriber

  #2006278 1-May-2018 21:11
Send private message

no worries, it was likely on a chanel that your devices couldn't use. did you have the devices region set to NZ?


dt



676 posts

Ultimate Geek


  #2006455 2-May-2018 11:08
Send private message

Jase2985:

 

no worries, it was likely on a chanel that your devices couldn't use. did you have the devices region set to NZ?

 

 

 

 

Yep had it set to NZ.

 

Weird thing was, the channel it auto set to wasn't even in the list of available channels for me to select! 


 
 
 
 


9795 posts

Uber Geek

Lifetime subscriber

  #2007262 3-May-2018 16:26
Send private message

might want to log a support ticket for that as it shouldnt happen


Filter this topic showing only the reply marked as answer Create new topic




News »

Freeview On Demand app launches on Sony Android TVs
Posted 6-Aug-2020 13:35


UFB hits more than one million connections
Posted 6-Aug-2020 09:42


D-Link A/NZ extends COVR Wi-Fi EasyMesh System series with new three-pack
Posted 4-Aug-2020 15:01


New Zealand software Rfider tracks coffee from Colombia all the way to New Zealand businesses
Posted 3-Aug-2020 10:35


Logitech G launches Pro X Wireless gaming headset
Posted 3-Aug-2020 10:21


Sony Alpha 7S III provides supreme imaging performance
Posted 3-Aug-2020 10:11


Sony introduces first CFexpress Type A memory card
Posted 3-Aug-2020 10:05


Marsello acquires Goody consolidating online and in-store marketing position
Posted 30-Jul-2020 16:26


Fonterra first major customer for Microsoft's New Zealand datacentre
Posted 30-Jul-2020 08:07


Everything we learnt at the IBM Cloud Forum 2020
Posted 29-Jul-2020 14:45


Dropbox launches native HelloSign workflow and data residency in Australia
Posted 29-Jul-2020 12:48


Spark launches 5G in Palmerston North
Posted 29-Jul-2020 09:50


Lenovo brings speed and smarter features to new 5G mobile gaming phone
Posted 28-Jul-2020 22:00


Withings raises $60 million to enable bridge between patients and healthcare
Posted 28-Jul-2020 21:51


QNAP integrates Catalyst Cloud Object Storage into Hybrid Backup solution
Posted 28-Jul-2020 21:40



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.