Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




59 posts

Master Geek
Inactive user


# 21081 15-Apr-2008 13:57
Send private message

Hi All,

I have an OOB 1.1.2 currently running 1.1.4 firmware using iLibertyX for Mac OS X - upgraded to 1.1.4 a few days ago.

My problem is this: when I create a text message, send it to one of my named contacts...all looks good (it's sent when I go to the SMS area of the iPhone and it has the correct name e.g John Smith) Randomly, as in it doesn't happen everytime, if John Smith replies to my original text, it'll come in as a NEW text (not a threaded reply), without his name - instead it'll just ahve the number e.g. +64 27 xxx xxx.

I have Kiwi-ised my phone and addd the pertinent Caller ID and other Vodafone specific fixes but this hasn't changed anything.

Anyone know why this is happening or if there's a fix out there? (this happened on 1.1.3 as well for me)

Create new topic
129 posts

Master Geek


  # 123718 15-Apr-2008 17:01
Send private message

Is it just for this one phone number? Sometimes this can be casued by using a sim import tool. Not sure of the exact cause but have you tried editing the phone number (add a zero or something) on the iPhone, saving and then changing it back and saving??



59 posts

Master Geek
Inactive user


  # 123724 15-Apr-2008 17:15
Send private message

Thanks Piksel, I'll try your suggestions but no it's for most numbers in my contacts list

Maybe I'll 'scrub' them all out on my mac, re-create them, then sync them again with my iPhone.
If that doesn't work, then I'll test with creating the contacts directly on my iPhone.

By the way what format do you have NZ cell phone numbers listed in your contacts list? (A mixture of 021 xxx xxx and +64 21 xxx xxx?)

 
 
 
 


129 posts

Master Geek


  # 123732 15-Apr-2008 17:41
Send private message

They are all formatted as +64 xx xxx xxx on my phone. The formatting itself is completely unrelated but i wonder if it has something to do with the missing Intl Code...

The latest build of the PhoneNumber Dynamic Library that the Kiwi-ise Caller ID package uses didn't appear to need any specific settings for NZ. Whereas, in the past, I have had to apply a specific phone number template for NZ for all previous versions. I wonder if this new version does need some customisation after all?

Basically the
PhoneNumber Dynamic Library is what handles the caller id (recognition) of the incoming call or text. So the problem you're having is related to the caller id part of the Kiwi-ise CallerID package (it does more than just caller id :)).

I will have a look at the PhoneNumbersTemplate files again to check the new system they are using. I think, as I said above, that it does need customised setting still.

I imagine I didn't notice the issue because of the way my phone number entries are entered with intl code included... will let you know what I find anyway. And if you could let me know what happens if you add the intl code to those numbers and whether that fixes it.



59 posts

Master Geek
Inactive user


  # 123734 15-Apr-2008 17:50
Send private message

Thanks again, I'll try this stuff out tonight (yeah...before Kiwi-ise came along I just manually edited and SFTP-ed all the pertinent files to my phone)

Just got my friend to reply to a text a second ago (error still happening) - her number is formatted as +64 21 xxx xxx in my contact list ARRHGGGHHH!!! Oh well, keep you updated

129 posts

Master Geek


  # 123742 15-Apr-2008 18:20
Send private message

Hmm - are you able to zip up the contents of your /System/Library/Frameworks/AppSupport.framework/ directory and email to me? (Grab my email off the kiwi-ise website).

This will help me find the issue easier.



59 posts

Master Geek
Inactive user


  # 123762 15-Apr-2008 18:53
Send private message

Cool - zipping it up now..thanks Piksel..will send it your address soon



59 posts

Master Geek
Inactive user


  # 125434 21-Apr-2008 21:18
Send private message

Just an update for anyone interested:

error still happening haphazardly, manually re-entered all my contacts on my macbook and re-imported into the iPhone - nothing changed!
Also, sometimes I'll receive a text named correctly (i.e.john Smith) but it will be a NEW message rather than a threaded reply to my first one

Aw well..no biggie...will keep investigating.

 
 
 
 


394 posts

Ultimate Geek


  # 125956 23-Apr-2008 19:39
Send private message

hey I have the same issue.... played around a fair bit and cant fix it. Also some times it doesnt pick up the contact if
I initiate the txt... I used ziphone and have kiwi'ized.

cheers,




Toys:  iphone 4s; PS3 good times.  13inch macbook pro.   ipad 3. ï£¿ 27inch imac.   airport express & time machine. raspberry-pi running xbmc and a gopro try hard.

T: jptocker@twitter
E: jptocker@gmail.com
www.innocle.co.nz

Create new topic



Twitter and LinkedIn »



Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Major Japanese retailer partners with smart New Zealand technology IMAGR
Posted 14-Oct-2019 10:29


Ola pioneers one-time passcode feature to fight rideshare fraud
Posted 14-Oct-2019 10:24


Spark Sport new home of NZC matches from 2020
Posted 10-Oct-2019 09:59


Meet Nola, Noel Leeming's new digital employee
Posted 4-Oct-2019 08:07


Registrations for Sprout Accelerator open for 2020 season
Posted 4-Oct-2019 08:02


Teletrac Navman welcomes AI tech leader Jens Meggers as new President
Posted 4-Oct-2019 07:41


Vodafone makes voice of 4G (VoLTE) official
Posted 4-Oct-2019 07:36


2degrees Reaches Milestone of 100,000 Broadband Customers
Posted 1-Oct-2019 09:17


Nokia 1 Plus available in New Zealand from 2nd October
Posted 30-Sep-2019 17:46


Ola integrates Apple Pay as payment method in New Zealand
Posted 25-Sep-2019 09:51


Facebook Portal to land in New Zealand
Posted 19-Sep-2019 18:35


Amazon Studios announces New Zealand as location for its upcoming series based on The Lord of the Rings
Posted 18-Sep-2019 17:24


The Warehouse chooses Elasticsearch service
Posted 18-Sep-2019 13:55


Voyager upgrades core network to 100Gbit
Posted 18-Sep-2019 13:52


Streaming service Acorn TV launches in New Zealand with selection with British shows
Posted 18-Sep-2019 08:55



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.