Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




153 posts

Master Geek


#152240 21-Sep-2014 09:04
Send private message

So I reported this issue over a year ago. And the phone service on our Orcon Genius is flaky again in the last few weeks.

I've spoken to Orcon support (confirmed the symptoms, promised to call back "in an hour when our support system is back online"). No follow up from phone support team.

I've filed issues via Orcon's online "support" system (5th September, ticket #11905688). Their response in the support queue to date has been pretty much "plz reboot router".

Hey Orcon! Help us out here. We pay your bills, can you please make our phone work like it ought?

Create new topic
1217 posts

Uber Geek

Trusted

  #1133082 21-Sep-2014 11:49
Send private message

Ive pushed to the Tier2 team to look at today, tbh two faults a year apart are likely unrelated.




Regards FireEngine




153 posts

Master Geek


  #1133209 21-Sep-2014 18:51
Send private message

Thanks FireEngine. Didn't hear from Tier 2 today ... perhaps tomorrow?

Support ticket lodged with Gill last week has a mobile contact number since calling the landline is not going to work.

I'm not fussed if it's the same issue from a year ago or not, but it is the same symptoms!

 
 
 
 




153 posts

Master Geek


  #1144081 30-Sep-2014 11:04
Send private message

FireEngine - thanks for getting some action on that - was having very little response from support team until you gave them a boot.

Someone on the support team said via phone that they thought it looked pretty dicey since my upload speeds were consistently low, and they hoped a new modem would fix it.

Ran some speedtests with the new modem in place - do you think this is good / bad / average / what you'd hope for? This connection is on Princes Street, a block from central city Dunedin, so you'd hope the lines were OK ...

 

Looking at these results, is there still an issue to address, or is that acceptable performance do you think?

Thanks again






153 posts

Master Geek


  #1144089 30-Sep-2014 11:12
Send private message

btw - using speedtest.orcon.net.nz - hung at "upload" section for about two minutes before commencing upload ...

22 posts

Geek


  #1144117 30-Sep-2014 11:47
Send private message

I am having similar issue since 2 weeks ago. My modem would disconnect (phone line icon blinking) at least once per day and usually when I am downloading big files. Rebooting the modem fixes it but this is very annoying. I am still using the black genius modem since a few years ago. The funny thing is I noticed the download speed for my big files seems faster (when it was working) ... maybe it choked the line?

Would a new modem fixes this or this is at Orcon's end?

3344 posts

Uber Geek

Trusted
Vocus

  #1144121 30-Sep-2014 11:54
Send private message

couteau: I am having similar issue since 2 weeks ago. My modem would disconnect (phone line icon blinking) at least once per day and usually when I am downloading big files. Rebooting the modem fixes it but this is very annoying. I am still using the black genius modem since a few years ago. The funny thing is I noticed the download speed for my big files seems faster (when it was working) ... maybe it choked the line?

Would a new modem fixes this or this is at Orcon's end?


If these hit over 250 connections or so, they tend to stop routing traffic, so if you're using something like bittorrent protocol, dial back max connections/peers to something like 200.

If not then maybe it has a fault, log it with the service desk and you should be able to have it replaced.

1217 posts

Uber Geek

Trusted

  #1144123 30-Sep-2014 11:55
Send private message

couteau: I am having similar issue since 2 weeks ago. My modem would disconnect (phone line icon blinking) at least once per day and usually when I am downloading big files. Rebooting the modem fixes it but this is very annoying. I am still using the black genius modem since a few years ago. The funny thing is I noticed the download speed for my big files seems faster (when it was working) ... maybe it choked the line?

Would a new modem fixes this or this is at Orcon's end?


OP's issue is a phone issue.

What are you using to download the files? We have had some reports which look like possibly the modems max connection limit is being hit.




Regards FireEngine


 
 
 
 


22 posts

Geek


  #1144142 30-Sep-2014 12:39
Send private message

Downloading torrents and file stores. The torrent and programs' settings did not changed so I am surprised that it was not a problem before and only recently (since past 2 weeks). However, I'll try to configure the max connections later on tonight when I get home and see if it helps.

I did log a ticket with orcon helpdesk this morning.

3344 posts

Uber Geek

Trusted
Vocus

  #1144158 30-Sep-2014 13:14
Send private message

couteau: Downloading torrents and file stores. The torrent and programs' settings did not changed so I am surprised that it was not a problem before and only recently (since past 2 weeks). However, I'll try to configure the max connections later on tonight when I get home and see if it helps.


It will depend on the torrents themselves of course, but it is an issue I have observed.  Generally once the connections fall back below the limit the modem will recover on its own, so you may not have noticed it happening.

22 posts

Geek


  #1144179 30-Sep-2014 13:40
Send private message

ubergeeknz:
It will depend on the torrents themselves of course, but it is an issue I have observed.  Generally once the connections fall back below the limit the modem will recover on its own, so you may not have noticed it happening.


True for torrent clients but downloading from file stores that usually only allow a single connection does not make sense.
(I set it to only download a single file at a time and on a single connection) - Using jDownloader
It also choked on that. The disconnection is very apparent and yes it does recover by its own but it'll take a long time. I usually just reboot the modem and it's back. I still think something is changed at Orcon's end. Or my modem is showing its age?


Create new topic




News »

Freeview On Demand app launches on Sony Android TVs
Posted 6-Aug-2020 13:35


UFB hits more than one million connections
Posted 6-Aug-2020 09:42


D-Link A/NZ extends COVR Wi-Fi EasyMesh System series with new three-pack
Posted 4-Aug-2020 15:01


New Zealand software Rfider tracks coffee from Colombia all the way to New Zealand businesses
Posted 3-Aug-2020 10:35


Logitech G launches Pro X Wireless gaming headset
Posted 3-Aug-2020 10:21


Sony Alpha 7S III provides supreme imaging performance
Posted 3-Aug-2020 10:11


Sony introduces first CFexpress Type A memory card
Posted 3-Aug-2020 10:05


Marsello acquires Goody consolidating online and in-store marketing position
Posted 30-Jul-2020 16:26


Fonterra first major customer for Microsoft's New Zealand datacentre
Posted 30-Jul-2020 08:07


Everything we learnt at the IBM Cloud Forum 2020
Posted 29-Jul-2020 14:45


Dropbox launches native HelloSign workflow and data residency in Australia
Posted 29-Jul-2020 12:48


Spark launches 5G in Palmerston North
Posted 29-Jul-2020 09:50


Lenovo brings speed and smarter features to new 5G mobile gaming phone
Posted 28-Jul-2020 22:00


Withings raises $60 million to enable bridge between patients and healthcare
Posted 28-Jul-2020 21:51


QNAP integrates Catalyst Cloud Object Storage into Hybrid Backup solution
Posted 28-Jul-2020 21:40



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.