Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


12 posts

Geek


Topic # 27701 4-Nov-2008 14:07
Send private message

I'm having problems with the Freeview TVNZ channels (TV1, TV2,TVNZ 6, TVNZ 7 and TVNZ Sports extra).  Usually I get nothing but once I did manage to get them working but the picture was broken and the audio distorted.  I thought it may have something to do with the 50fps but the last three are just 576i.
The Mediaworks (TV3 & C4) and the Kordia channels work great. 
Does anyone know what is differenet about the TVNZ channels that might cause this?
My setup is a Toshiba Multimedia Laptop with dual tuners, Dvbviewer 3.9.2 and Cyberlink codec

Create new topic
7 posts

Wannabe Geek


Reply # 176805 8-Nov-2008 11:03
Send private message

Hi I have pretty much the same issue. I have a Hauppauge Nova T-500 and I get all channels except for TVNZ (1, 2, 6, 7, sport Extra). I am using Media Portal to scan for the channels. I am pretty sure it is scanning the correct frequency (53800) but I wonder if the card is sensitive. If I use my G7503 set top box I get all channels fine.

I have played with the aerial to make sure I get good reception via the set top box. I have tried scanning using Waiatarua, Infill and the all NZ Zones.

Help!!

28 posts

Geek


  Reply # 176997 9-Nov-2008 22:44
Send private message

aferinga: Hi I have pretty much the same issue. I have a Hauppauge Nova T-500 and I get all channels except for TVNZ (1, 2, 6, 7, sport Extra). I am using Media Portal to scan for the channels. I am pretty sure it is scanning the correct frequency (53800) but I wonder if the card is sensitive. If I use my G7503 set top box I get all channels fine.

I have played with the aerial to make sure I get good reception via the set top box. I have tried scanning using Waiatarua, Infill and the all NZ Zones.

Help!!



Same Issue. Is it becuase TVNZ channels using lower frequency then TV3?


Which areas you guys live in?  I'm around Botony.


26956 posts

Uber Geek
+1 received by user: 6402

Moderator
Trusted
Biddle Corp
Lifetime subscriber

  Reply # 177011 10-Nov-2008 06:42
Send private message

Are you sure your STB is tuned into the same TX site that you are scanning on the PC?



12 posts

Geek


  Reply # 177035 10-Nov-2008 10:28
Send private message

I'm only using a PC.  Two different programs give differing results
Both Find all the channels but

MediaPortal - will display TVNZ very broken up and Tv3 etc. ok
DBviewer - will not display TVNZ channels but the rest perfectly

7 posts

Wannabe Geek


  Reply # 178136 15-Nov-2008 14:00
Send private message

I have mostly resolved my issue. I had just installed the drivers for the Nova T-500 and IR so I decided to install WinDVD which came with it. This has a whole driver component which I installed and now I can scan all channels. Still have crap reception on TVNZ channels though so I am going to get someone in to setup my aerial properly.

Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.