Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


robbit

5 posts

Wannabe Geek


#91609 17-Oct-2011 16:39
Send private message

A while ago I updgraded the firmware on my Ultraplus F9000HD. The description of the update
said "File Delete Improved". It was V1.09.20 at that stage. It also required the updated
loader v1.54. Once I did the upgrade I noticed that deletions were not working correctly.
I went back a previous version and loader v1.23. This version had the problem also.

I reset the box to the factory defaults and formatted the internal HDD hoping that it may
have been a permissions problem.  Still no joy.

If I turn the box off and restart it the problem is resolved, from my observations, until
it has recorded something. Then the problem comes back.

I found a You Tube post that shows the problem I am having.

www.youtube.com/watch?v=yAYjZrlqIWs

Has anyone else experienced this? Does anyone have any ideas of a solution?

Thanks.

Create new topic
Gilco2
1545 posts

Uber Geek

Subscriber

#534390 17-Oct-2011 17:31
Send private message

hi, i had that problem and last night i installed the late loader v1.53 and firmware v1.09.35 from freeview shop.  after installing i was worried as after restarting i had no picture. took a few restarts from rear switch to come right.  all working good now including file deletion

 




HTPC Intel Pentium G3258 cpu, Gigabyte H97n-wifi motherboard, , 8GB DDR3 ram, onboard  graphics. Hauppuage HVR 5500 tuner,  Silverstone LC16M case, Windows 10 pro 64 bit using Nextpvr and Kodi


robbit

5 posts

Wannabe Geek


  #534571 18-Oct-2011 09:32
Send private message

Keep an eye on it.  It wasn't immediate the problem I am having. I will be interesting to know if it starts happening to you.

 
 
 
 


Gilco2
1545 posts

Uber Geek

Subscriber

  #535408 20-Oct-2011 06:53
Send private message

I still had loader v1.23 when I updated the firmware to V1.09.20.  With this firmware I had the file deletion problem.  When I saw Freeviewshop had the v1.09.35 firmware and it described as improving file deletion, I decided to upgrade to that.  Since I had upgraded to v1.09.20 previously this time I had to update the loader to v1,54.    I updated the firmware then to v1.09.35 and apart from no picture until after a couple of turn on and off at rear switch, all is fine.  I can now delete programs fine.  I recorded sbsone  ,and can still delete other recordings.   I wasnt able to check the youtube link you posted the other day as at that time it said video deleted.  But yes firmware v1.09.35 is working fine so far.  I will try file copy today




HTPC Intel Pentium G3258 cpu, Gigabyte H97n-wifi motherboard, , 8GB DDR3 ram, onboard  graphics. Hauppuage HVR 5500 tuner,  Silverstone LC16M case, Windows 10 pro 64 bit using Nextpvr and Kodi


robbit

5 posts

Wannabe Geek


  #535465 20-Oct-2011 09:53
Send private message

ok thanks for getting back to me on that and for trying a recording of one of the Oz channels. I might try the updates again as with the other updates the first time I switch it on and it upgrades it gets some error and then restarts.  It I can get it to upgrade and come up first time maybe it will be fixed.

shomenno
19 posts

Geek


  #536257 21-Oct-2011 20:08
Send private message

Hi there, I have the same file delete issue since upgrading my FS9000 and turning the unit off is the only way to get it to a point where it will delete programs once rebooted. loader 1.54 FS V1.09.35.

I am a little reluctant to reinstall stuff and am more hoping an update will be posted that sorts the issue.

Shomenno

Gilco2
1545 posts

Uber Geek

Subscriber

#536769 23-Oct-2011 18:35
Send private message

shomenno: Hi there, I have the same file delete issue since upgrading my FS9000 and turning the unit off is the only way to get it to a point where it will delete programs once rebooted. loader 1.54 FS V1.09.35.

I am a little reluctant to reinstall stuff and am more hoping an update will be posted that sorts the issue.

Shomenno
  Hi, thats the same loader and firmware I have.  So far still all good and cant fault it.  I had where I couldnt delete files with v1.09.20 but  all good with v1.09.35.   Maybe I am just lucky this time.  Time will tell if it stays this way




HTPC Intel Pentium G3258 cpu, Gigabyte H97n-wifi motherboard, , 8GB DDR3 ram, onboard  graphics. Hauppuage HVR 5500 tuner,  Silverstone LC16M case, Windows 10 pro 64 bit using Nextpvr and Kodi


shomenno
19 posts

Geek


  #537111 25-Oct-2011 06:48
Send private message

Hi there, funny enough mine seems to stop the problem now, seem to be able to delete files just fine without having to restart the unit, have recorded numerous times since my posting to this topic and been able to delete. I wonder if in some way restarting the unit over time eventually resolves the issue, not sure how this would be, but that is the only thing I have done to it!!

Still has to be said, this for me was (fingers crossed) has been only a small issue in what is really a great piece of equipment.

Shomennno

 
 
 
 


Gilco2
1545 posts

Uber Geek

Subscriber

#537121 25-Oct-2011 08:06
Send private message

shomenno: Hi there, funny enough mine seems to stop the problem now, seem to be able to delete files just fine without having to restart the unit, have recorded numerous times since my posting to this topic and been able to delete. I wonder if in some way restarting the unit over time eventually resolves the issue, not sure how this would be, but that is the only thing I have done to it!!

Still has to be said, this for me was (fingers crossed) has been only a small issue in what is really a great piece of equipment.

Shomennno
  Hi, after you had updated, did you go into settings and do a factory reset.  A while ago I had file copy problem and it was still there after an update.  Ultrapower who post here time to time said to make sure do a factory reset after updates.  Full changes dont seem to take effect until after a reset.




HTPC Intel Pentium G3258 cpu, Gigabyte H97n-wifi motherboard, , 8GB DDR3 ram, onboard  graphics. Hauppuage HVR 5500 tuner,  Silverstone LC16M case, Windows 10 pro 64 bit using Nextpvr and Kodi


robbit

5 posts

Wannabe Geek


  #537612 26-Oct-2011 10:17
Send private message

Hi. I re-installed loader 1.54 and v1.09.35 about 5 days ago and so far no problems.  I did not do a factory reset after this latest update, but I had done one previously with these versions of the firmware.

Gilco2
1545 posts

Uber Geek

Subscriber

  #544954 14-Nov-2011 08:34
Send private message

robbit: Hi. I re-installed loader 1.54 and v1.09.35 about 5 days ago and so far no problems.  I did not do a factory reset after this latest update, but I had done one previously with these versions of the firmware.



Hi. is   yours so still working fine.  Last night I went to delete a file and was back to sqaure one and it wouldnt delete.  I looked on Freeviewshop site and the latest is now v2.09.61.  quite a jump so I have installed that and all working fine again.  Hopefully this fixes the problem




HTPC Intel Pentium G3258 cpu, Gigabyte H97n-wifi motherboard, , 8GB DDR3 ram, onboard  graphics. Hauppuage HVR 5500 tuner,  Silverstone LC16M case, Windows 10 pro 64 bit using Nextpvr and Kodi


Gilco2
1545 posts

Uber Geek

Subscriber

  #544955 14-Nov-2011 08:34
Send private message

robbit: Hi. I re-installed loader 1.54 and v1.09.35 about 5 days ago and so far no problems.  I did not do a factory reset after this latest update, but I had done one previously with these versions of the firmware.



Hi. is   yours so still working fine.  Last night I went to delete a file and was back to sqaure one and it wouldnt delete.  I looked on Freeviewshop site and the latest is now v2.09.61.  quite a jump so I have installed that and all working fine again.  Hopefully this fixes the problem




HTPC Intel Pentium G3258 cpu, Gigabyte H97n-wifi motherboard, , 8GB DDR3 ram, onboard  graphics. Hauppuage HVR 5500 tuner,  Silverstone LC16M case, Windows 10 pro 64 bit using Nextpvr and Kodi


Gilco2
1545 posts

Uber Geek

Subscriber

  #544956 14-Nov-2011 08:34
Send private message

robbit: Hi. I re-installed loader 1.54 and v1.09.35 about 5 days ago and so far no problems.  I did not do a factory reset after this latest update, but I had done one previously with these versions of the firmware.



Hi. is   yours so still working fine.  Last night I went to delete a file and was back to sqaure one and it wouldnt delete.  I looked on Freeviewshop site and the latest is now v2.09.61.  quite a jump so I have installed that and all working fine again.  Hopefully this fixes the problem




HTPC Intel Pentium G3258 cpu, Gigabyte H97n-wifi motherboard, , 8GB DDR3 ram, onboard  graphics. Hauppuage HVR 5500 tuner,  Silverstone LC16M case, Windows 10 pro 64 bit using Nextpvr and Kodi


Create new topic





News »

Nanoleaf enhances lighting line with launch of Triangles and Mini Triangles
Posted 17-Oct-2020 20:18


Synology unveils DS1621+ 
Posted 17-Oct-2020 20:12


Ingram Micro introduces FootfallCam to New Zealand channel
Posted 17-Oct-2020 20:06


Dropbox adopts Virtual First working policy
Posted 17-Oct-2020 19:47


OPPO announces Reno4 Series 5G line-up in NZ
Posted 16-Oct-2020 08:52


Microsoft Highway to a Hundred expands to Asia Pacific
Posted 14-Oct-2020 09:34


Spark turns on 5G in Auckland
Posted 14-Oct-2020 09:29


AMD Launches AMD Ryzen 5000 Series Desktop Processors
Posted 9-Oct-2020 10:13


Teletrac Navman launches integrated multi-camera solution for transport and logistics industry
Posted 8-Oct-2020 10:57


Farmside hits 10,000 RBI customers
Posted 7-Oct-2020 15:32


NordVPN starts deploying colocated servers
Posted 7-Oct-2020 09:00


Google introduces Nest Wifi routers in New Zealand
Posted 7-Oct-2020 05:00


Orcon to bundle Google Nest Wifi router with new accounts
Posted 7-Oct-2020 05:00


Epay and Centrapay partner to create digital gift cards
Posted 2-Oct-2020 17:34


Inseego launches 5G MiFi M2000 mobile hotspot
Posted 2-Oct-2020 14:53









Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.