Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


RXV



117 posts

Master Geek
+1 received by user: 2


Topic # 205508 16-Nov-2016 12:06
Send private message

I have two TiVos and since Sunday PM, neither have successfully connected to the tivo service.

 

Error: The Media Device encountered a problem while connecting to the TiVo Service (N18).

 

I've tried manually connecting and restarting both devices and nothing works.  The wifi connection is OK, and i've tried tethering to my mobile and that doesn't work either.

 

Any ideas?


View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
265 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 59


  Reply # 1671926 16-Nov-2016 12:31
Send private message

Oh crap!  I have the exact same issue which I only discovered late last night which a reboot doesn't fix.  Same story, the WiFi connects fine and has a strong signal but when updating it gets to Configuring then fails.  Tonight I was going to run my long ethernet cable and bypass the wifi.  If that works I have a spare WiFi router which I can put into bridge mode or use a couple of Powerline adapters.

 

After the earthquake on Monday morning there was a slight flicker of power and thought it might have spiked the WiFi adapter (despite it all being plugged into a filter).  The timing stacks up given the last successful update for me was early evening Sunday.

 

Anyone able to update via ethernet?


3134 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1605


  Reply # 1671957 16-Nov-2016 13:00
Send private message

I will check tonight, but to be honest I have been waiting for them to pull the plug.  Maybe this is it?  





Always be yourself, unless you can be Batman, then always be the Batman



 
 
 
 


Stu

Hammered
5143 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1116

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 1672012 16-Nov-2016 13:22
Send private message

Down for us also. 4 TiVo units not currently connecting to the service.

 

Just in case it's not affecting everyone (not looking good so far!) and is isolated to certain connections/providers, all units connect via LAN connected to fibre, Spark being our provider. 





Keep calm, and carry on posting.

 

 

 

Click to see full size Click to see full size


RXV



117 posts

Master Geek
+1 received by user: 2


  Reply # 1672021 16-Nov-2016 13:32
Send private message

Stu:

 

Down for us also. 4 TiVo units not currently connecting to the service.

 

Just in case it's not affecting everyone (not looking good so far!) and is isolated to certain connections/providers, all units connect via LAN connected to fibre, Spark being our provider. 

 

 

Spark fibre for me as well, connected via wifi.


RXV



117 posts

Master Geek
+1 received by user: 2


  Reply # 1672024 16-Nov-2016 13:37
Send private message

I've emailed support@mytivo.co.nz to see if they can provide an update.


265 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 59


  Reply # 1672028 16-Nov-2016 13:44
Send private message

This isn't sounding good.  I'll email them too.

 

I'm on ADSL via WiFi through NOW (local HB ISP) so rules out a Spark specific issue.


748 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 173

Trusted

  Reply # 1672067 16-Nov-2016 14:16
Send private message

Same problem, down via Spark Fibre/ethernet direct connections on both of our TIVOs. Last successful update was Saturday 12/11/16 at 7.28am. Thankfully the guide is cached until 23/11/16. Hope it's all fixed before then... 





Tivo upgrades to operate with the new OzTivo EPG, support and service. Over 300 performed here so far. See: www.hillcrest.net.nz


265 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 59


  Reply # 1672082 16-Nov-2016 14:21
Send private message

Spong:

 

Same problem, down via Spark Fibre/ethernet direct connections on both of our TIVOs. Last successful update was Saturday 12/11/16 at 7.28am. Thankfully the guide is cached until 23/11/16. Hope it's all fixed before then... 

 

 

Contact them at support@mytivo.co.nz and lodge your observed fault.  The more people who contact them the more likely they'll respond and hopefully quickly.

 

Remember some broadcasters don't submit their guides as long as others.  TVNZ do cast theirs for nearing two weeks but TV3 etc... are only good for a bit over a week.  Without an up to date guide your TiVo's won't know what's on so won't record anything effectively making it a brick.  At this point I will actually cry.


748 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 173

Trusted

  Reply # 1672088 16-Nov-2016 14:25
Send private message

Just got off the phone from Tivo support which is still being handled to a limited degree by Spark, and they said that it's an Aussie-wide problem also but they aren't aware of what's actually happened. They have passed several cases on to Hybrid. Hopefully Hybrid haven't pulled the plug and are on to it? 





Tivo upgrades to operate with the new OzTivo EPG, support and service. Over 300 performed here so far. See: www.hillcrest.net.nz


748 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 173

Trusted

  Reply # 1672095 16-Nov-2016 14:30
Send private message




Tivo upgrades to operate with the new OzTivo EPG, support and service. Over 300 performed here so far. See: www.hillcrest.net.nz


14533 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1927


  Reply # 1672104 16-Nov-2016 14:38
Send private message

So looks like channel 7 are now in charge of it according to that page. Perhaps people could contact them via their facebook and twitter page etc to chase them up.


14533 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1927


  Reply # 1672108 16-Nov-2016 14:39
Send private message

I wonder what happened to @DanHybrid from tivo who used to post here when there were problems?

 

 

 

Edit: corrected


Stu

Hammered
5143 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1116

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 1672116 16-Nov-2016 14:46
Send private message

You mean @DanHybrid? Haven't seen him around here for quite a while.





Keep calm, and carry on posting.

 

 

 

Click to see full size Click to see full size


748 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 173

Trusted

  Reply # 1672152 16-Nov-2016 15:14
Send private message

Does anyone know what this guy is up to? 

 

http://forums.oztivo.net/showthread.php?2770-updates-to-tvguide-data

 

Is he an employee of Hybrid, Channel 7 or a someone acting alone? 





Tivo upgrades to operate with the new OzTivo EPG, support and service. Over 300 performed here so far. See: www.hillcrest.net.nz


14533 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1927


  Reply # 1672156 16-Nov-2016 15:18
One person supports this post
Send private message

I tried my tivo and it didn't connect, although it has guides up to the 25th, so it isn't a problem yet. But hopefully if it is reaching EOL, they will open source it. 


 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Geekzone Live »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.