Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




1014 posts

Uber Geek
Inactive user


#146831 30-May-2014 12:42
Send private message

Is anyone else having issues with Teamviewer failling to connect through Bigpipe? Nothing has changed at my end for months and everything except Teamviewer is working fine. I can connect from the internet if I do so with the devices on 3G (that could get expensive, fast!) or specify the LAN IP rather than the Teamviewer ID from within the LAN. I have a public IP. The devices are showing as logged into Teamviewer.

I've opened a support ticket with Bigpipe as I'm certain the problem is at their end. It was working perfectly until 4 days ago when it just stopped. I'm in Homai/Manurewa on VDSL with a Draytek DV130. I eliminated the WiFi router being an issue by connecting direct to the modem via Ethernet.

Other than this, which is a big issue for me, it's been very stable for the 4 months I've had it.

Edit: There isn't a problem on the neighbour's Flip connection.

Filter this topic showing only the reply marked as answer View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
 1 | 2
153 posts

Master Geek


  #1056483 30-May-2014 12:54
Send private message

same here



1014 posts

Uber Geek
Inactive user


  #1056490 30-May-2014 13:10
Send private message

Just went through the Teamviewer connection log and found I can't ping the Teamviewer IP 37.252.240.3 from Bigpipe but can from 3G and the neighbour's Flip.

 
 
 
 


1170 posts

Uber Geek

Trusted
BigPipe

  #1056503 30-May-2014 13:18
Send private message

cadman: Is anyone else having issues with Teamviewer failling to connect through Bigpipe? Nothing has changed at my end for months and everything except Teamviewer is working fine. I can connect from the internet if I do so with the devices on 3G (that could get expensive, fast!) or specify the LAN IP rather than the Teamviewer ID from within the LAN. I have a public IP. The devices are showing as logged into Teamviewer.

I've opened a support ticket with Bigpipe as I'm certain the problem is at their end. It was working perfectly until 4 days ago when it just stopped. I'm in Homai/Manurewa on VDSL with a Draytek DV130. I eliminated the WiFi router being an issue by connecting direct to the modem via Ethernet.

Other than this, which is a big issue for me, it's been very stable for the 4 months I've had it.

Edit: There isn't a problem on the neighbour's Flip connection.


Hi,



We were aware of an upstream issue that was affecting accessing some gaming servers in Australia the last day or two, but pretty sure that has been fixed now, so this could be a separate thing, especially if you just tried it again and it still isn't working.

Thanks for rising the ticket, we'll escalate to the network team and see what their investigation turns up.

cheers




bigpipe.co.nz
https://www.facebook.com/BigPipeNZ
https://twitter.com/BigPipeNZ




1014 posts

Uber Geek
Inactive user


  #1056505 30-May-2014 13:22
Send private message

It's apparently already with the network team - been corresponding with Eduardo. 

1170 posts

Uber Geek

Trusted
BigPipe

  #1056506 30-May-2014 13:24
Send private message

cadman: It's apparently already with the network team - been corresponding with Eduardo. 


Great.  Hopefully we'll get a resolution soon.




bigpipe.co.nz
https://www.facebook.com/BigPipeNZ
https://twitter.com/BigPipeNZ




1014 posts

Uber Geek
Inactive user


  #1056508 30-May-2014 13:26
Send private message

BigPipeNZ:
cadman: It's apparently already with the network team - been corresponding with Eduardo. 


Great.  Hopefully we'll get a resolution soon.


Hope so. The neighbour's WiFi signal is a little weak from my desk! Hahaha



1014 posts

Uber Geek
Inactive user


#1056825 30-May-2014 20:19
Send private message

All fixed. Thanks BigPipe.

 
 
 
 




1014 posts

Uber Geek
Inactive user


  #1065485 14-Jun-2014 12:53
Send private message

Aaaaand it's been unfixed as of yesterday. Teamviewer can't connect again through Bigpipe.

1170 posts

Uber Geek

Trusted
BigPipe

  #1065547 14-Jun-2014 14:24
Send private message

damn, sorry to hear that.

Can you please submit a support ticket if you haven't already so our network team can look into it.

 The issue before was to do with the way Optus had changed some routing in Australia, so hopefully they haven't just screwed it up again.






bigpipe.co.nz
https://www.facebook.com/BigPipeNZ
https://twitter.com/BigPipeNZ




1014 posts

Uber Geek
Inactive user


  #1065700 14-Jun-2014 20:09
Send private message

Already submitted the support ticket last night. Heard back from Amar 10am asking me to change my DNS to Goggle (not sure why - it's not a DNS issue when you can't ping by IP) and at 1pm saying he'd passed it onto the "network guys". 



1014 posts

Uber Geek
Inactive user


  #1065702 14-Jun-2014 20:13
Send private message

The issue before was to do with the way Optus had changed some routing in Australia, so hopefully they haven't just screwed it up again.


I confess to not knowing too much but why would that only affect BigPipe not Fliip & Slingshot & Woosh and Xtra which it still works through and did last time too?

1170 posts

Uber Geek

Trusted
BigPipe

  #1065704 14-Jun-2014 20:13
Send private message

cadman: Already submitted the support ticket last night. Heard back from Amar 10am asking me to change my DNS to Goggle (not sure why - it's not a DNS issue when you can't ping by IP) and at 1pm saying he'd passed it onto the "network guys". 


cheers.
there were some odd issues occurring a bit like this when we changed our DNS a few weeks back, so he probably just wanted to eliminate that as a possible cause.

Good to know it's already escalated.  




bigpipe.co.nz
https://www.facebook.com/BigPipeNZ
https://twitter.com/BigPipeNZ


1170 posts

Uber Geek

Trusted
BigPipe

  #1065705 14-Jun-2014 20:14
Send private message

cadman:
The issue before was to do with the way Optus had changed some routing in Australia, so hopefully they haven't just screwed it up again.


I confess to not knowing too much but why would that only affect BigPipe not Fliip & Slingshot & Woosh and Xtra which it still works through and did last time too?


different ISPs have different routing, depends who you buy your capacity from and a bunch of other stuff.




bigpipe.co.nz
https://www.facebook.com/BigPipeNZ
https://twitter.com/BigPipeNZ




1014 posts

Uber Geek
Inactive user


  #1065707 14-Jun-2014 20:17
Send private message

BigPipeNZ:
cadman:
The issue before was to do with the way Optus had changed some routing in Australia, so hopefully they haven't just screwed it up again.


I confess to not knowing too much but why would that only affect BigPipe not Fliip & Slingshot & Woosh and Xtra which it still works through and did last time too?


different ISPs have different routing, depends who you buy your capacity from and a bunch of other stuff.


OK good to know.

1170 posts

Uber Geek

Trusted
BigPipe

  #1068951 19-Jun-2014 00:18
Send private message

meant to follow up in this thread, but forgot.  This was fixed a day or two ago.  
Had a bit of back and forth with Vocus, but got there in the end.
Let us know if you have any other issues.
Cheers




bigpipe.co.nz
https://www.facebook.com/BigPipeNZ
https://twitter.com/BigPipeNZ


 1 | 2
Filter this topic showing only the reply marked as answer View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter and LinkedIn »



Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

OPPO Find X2 Lite brings flagship features to mid-range 5G smartphone
Posted 29-May-2020 12:52


Sony introduces the digital camera ZV-1 for content creators
Posted 27-May-2020 12:47


Samsung Announces 2020 QLED TV Range
Posted 20-May-2020 16:29


D-Link A/NZ launches AI-Powered body temperature measuring system
Posted 20-May-2020 16:22


NortonLifeLock Online Banking Protection now available for New Zealand banks
Posted 20-May-2020 16:14


SD Express delivers new gigabyte speeds for SD memory cards
Posted 20-May-2020 15:00


D-Link A/NZ launches Nuclias cloud managed network solution hosted in Australia
Posted 11-May-2020 17:53


Logitech introduces new video streaming solution for home studios
Posted 11-May-2020 17:48


Next generation Volvo cars to be powered by Luminar LiDAR technology
Posted 7-May-2020 13:56


D-Link A/NZ launches Wi-Fi Certified EasyMesh system
Posted 7-May-2020 13:51


Spark teams up with Microsoft to bring Xbox All Access to New Zealand
Posted 7-May-2020 13:01


Microsoft plans to establish its first datacenter region in New Zealand
Posted 6-May-2020 11:35


Genesis School-gen has joined forces with Mind Lab Kids
Posted 1-May-2020 12:53


Malwarebytes expands into privacy with fast, frictionless VPN
Posted 30-Apr-2020 16:06


Kordia to donate TV airtime on Channel 200 to community groups
Posted 30-Apr-2020 16:00



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.