Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




90 posts

Master Geek


#57001 31-Jan-2010 09:35
Send private message

Is anyone else having a slow time on Telecom Xtra Jetstream?  We normally get about 5MB/s which is great  but over the last few days, we're lucky to get 500Kb/s.  I've rebooted the router and made sure my usage is under the limit.  It's makes watching YouTube and downloading practically impossible.

View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
 1 | 2 | 3
2368 posts

Uber Geek

Trusted
Spark

  #294823 31-Jan-2010 11:00
Send private message

Working fine here.

Can you post you're modem stats and I'm sure someone will be able to help?

nzbnw







237 posts

Master Geek


  #294846 31-Jan-2010 12:55
Send private message

Litespeed: Is anyone else having a slow time on Telecom Xtra Jetstream?  We normally get about 5MB/s which is great  but over the last few days, we're lucky to get 500Kb/s.  I've rebooted the router and made sure my usage is under the limit.  It's makes watching YouTube and downloading practically impossible.


Mine seems to be running at it's usual speed


 
 
 
 


237 posts

Master Geek


  #294848 31-Jan-2010 12:56
Send private message

Litespeed: Is anyone else having a slow time on Telecom Xtra Jetstream?  We normally get about 5MB/s which is great  but over the last few days, we're lucky to get 500Kb/s.  I've rebooted the router and made sure my usage is under the limit.  It's makes watching YouTube and downloading practically impossible.


Mine seems to be running at it's usual speed


2368 posts

Uber Geek

Trusted
Spark

  #294849 31-Jan-2010 12:57
Send private message

Edit wrong thread!












90 posts

Master Geek


  #294851 31-Jan-2010 12:59
Send private message


Yeah I get some decent results from SpeedTest too (got 14MB/s form one server!) but things are still sluggish.  I might need to look elsewhere for a culprit.




90 posts

Master Geek


  #294860 31-Jan-2010 13:07
Send private message

Just did a speedtest to Citylink in WLG where I am:





That can't be right.

4385 posts

Uber Geek

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  #294862 31-Jan-2010 13:09
Send private message

Telecom do not peer with the host of the Wellington speedtest, so you your traffic is actually going via the USA.

So always perform a test via Auckland.

 
 
 
 


Nate wants an iphone
3916 posts

Uber Geek

Mod Emeritus
Trusted
Lifetime subscriber

  #294863 31-Jan-2010 13:09
Send private message

The Wellington speedtest server is hosted by Citylink, so will appear 'slower' due to your data taking the scenic route to the Citylink network (think US and back).




webhosting |New Zealand connectionsgeekzone IRC chat
Loose lips may sink ships - Be smart - Don't post internal/commercially sensitive or confidential information!




90 posts

Master Geek


  #294869 31-Jan-2010 13:20
Send private message

Hmmm, still pretty poor:












1572 posts

Uber Geek

Trusted

  #294881 31-Jan-2010 13:34
Send private message

have you tried unplugging any connected phones in the house also what are you syncing at to the exchange





237 posts

Master Geek


  #294905 31-Jan-2010 15:16
Send private message

Litespeed: Hmmm, still pretty poor:







For comparison purposes,  if I use Wellington from ChCh I get





and Auckland from ChCh for me is


1572 posts

Uber Geek

Trusted

  #294907 31-Jan-2010 15:24
Send private message


Big time to welly err i mean USA :P





93 posts

Master Geek


  #294950 31-Jan-2010 16:45

My Big time has been very slow as of the last few weeks, and on checking the router log many reboots. Even in the morning with just one computer connected Youtube is stop start, so much for the Youtube cache. At peak times web loads for international is slow, then fast, then nothing and then the pages are not formated correctly I guess this is the URL cache in action.

z2k

302 posts

Ultimate Geek

Trusted

  #294963 31-Jan-2010 17:13
Send private message

tunafish: My Big time has been very slow as of the last few weeks, and on checking the router log many reboots. Even in the morning with just one computer connected Youtube is stop start, so much for the Youtube cache. At peak times web loads for international is slow, then fast, then nothing and then the pages are not formated correctly I guess this is the URL cache in action.


If the router is randomly rebooting wouldn't that suggest a faulty router?

To take advantage of the youtube cache, if the video starts buffering just refresh the page.. also make sure you have the most recent flash update from adobe.

8035 posts

Uber Geek

Trusted

  #295052 31-Jan-2010 23:55
Send private message

tunafish: My Big time has been very slow as of the last few weeks, and on checking the router log many reboots. Even in the morning with just one computer connected Youtube is stop start, so much for the Youtube cache. At peak times web loads for international is slow, then fast, then nothing and then the pages are not formated correctly I guess this is the URL cache in action.


Sounds more like a problem with your line or modem than a Telecom problem.

 1 | 2 | 3
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter and LinkedIn »



Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Huawei introduces the P40 Series of Android-based smartphones
Posted 31-Mar-2020 17:03


Samsung Galaxy Z Flip now available for pre-order in New Zealand
Posted 31-Mar-2020 16:39


New online learning platform for kids stuck at home during COVID-19 lockdown
Posted 26-Mar-2020 21:35


New 5G Nokia smartphone unveiled as portfolio expands
Posted 26-Mar-2020 17:11


D-Link ANZ launches wireless AC1200 4G LTE router
Posted 26-Mar-2020 16:32


Ring introduces two new video doorbells and new pre-roll technology
Posted 17-Mar-2020 16:59


OPPO uncovers flagship Find X2 Pro smartphone
Posted 17-Mar-2020 16:54


D-Link COVR-2202 mesh Wi-Fi system now protected by McAfee
Posted 17-Mar-2020 16:00


Spark Sport opens its platform up to all New Zealanders at no charge
Posted 17-Mar-2020 10:04


Spark launches 5G Starter Fund
Posted 8-Mar-2020 19:19


TRENDnet launches high-performance WiFi Mesh Router System
Posted 5-Mar-2020 08:48


Sony boosts full-frame lens line-up with introduction of FE 20mm F1.8 G large-aperture ultra-wide-angle prime Lens
Posted 5-Mar-2020 08:44


Vector and Spark teamed up on smart metering initiative
Posted 5-Mar-2020 08:42


Schneider Electric launches new PDL Pro Series designed specifically for the commercial building market
Posted 5-Mar-2020 08:39


Kiwi app Pedigree DentaStix Studios uses pet images to counter impact of negative social media Content
Posted 5-Mar-2020 08:32



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.