Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


Simon7

23 posts

Geek


#70433 23-Oct-2010 08:35
Send private message

Hi there,

I like most of you was delighted when Telstraclear increased the cable internet speed and doubled the monthly cap from the 1st of October.

In the first few days my download speeds were about 10MB and also a pretty good upload speed.

However, in the past 2 weeks my speeds have dropped to around 3MB download and less than 2MB upload. I have done speedtests in the early morning and evening and there is not a significant difference in speeds. My upload speed is now so slow that my upload video on skype freezes after about 30 seconds.

Has anyone else in Wellington noticed this gradual slow down since the beginning of October or is mine an isolated case?

Create new topic
freitasm
BDFL - Memuneh
77122 posts

Uber Geek

Administrator
ID Verified
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber

  #394957 23-Oct-2010 08:40
Send private message

Speeds seem constant for me. Have you tested this with no other PCs connected? If you use a router, have you restarted it? And have you scanned your PC for malware lately? Checked startup items to see that anything strange is there?




Please support Geekzone by subscribing, or using one of our referral links: Dosh referral: 00001283 | Sharesies | Goodsync | Mighty Ape | Backblaze

 

freitasm on Keybase | My technology disclosure

 

 

 

 

 

 


 
 
 

Backblaze Unlimited Backup. World’s easiest cloud backup. Get peace of mind knowing your files are backed up securely in the cloud (affiliate link).
Simon7

23 posts

Geek


  #394960 23-Oct-2010 09:03
Send private message

Yip, I've tried all of them.

My PC doesn't seem slow in general, I only noticed the speed problem when my skype calls couldn't upload the video stream fast enough. After about 30 secs my video would freeze on the other persons screen and it has happened calling different people at different times of day.

After running speedtest.net I presume that the issue is caused by slow upload & download speeds which should not be happening considering the recent increase.

JimmyC
726 posts

Ultimate Geek


  #395685 26-Oct-2010 08:30
Send private message

My connection speed has been flakey at best of late. Extremely bad in the evenings, like less than 1mb/s, and then 'only' climbing to 6-7mb/s. The latter is perfectly adequate for day to day stuff, except it's not what I'm supposed to be seeing.

Having contacted TCL, they told me to fit line filters... for a cable modem... have yet to follow that one up.

Create new topic





News and reviews »

One New Zealand Extends 3G Switch-off Date
Posted 11-Apr-2024 08:56


Amazon Echo Hub Review
Posted 10-Apr-2024 18:57


Epson Launches New Versatile A4 Desktop Scanners
Posted 10-Apr-2024 15:31


Motorola Mobility Launches New Android Phones in New Zealand
Posted 10-Apr-2024 14:59


Logitech G Unveils the PRO X 60 Gaming Keyboard
Posted 9-Apr-2024 19:01


Logitech Unveils Signature Slim Keyboard and Combo
Posted 9-Apr-2024 13:33


ExpressVPN Launches Aircove Go Portable Router With Built-in VPN
Posted 26-Mar-2024 21:25


Shure MoveMic Review
Posted 25-Mar-2024 12:47


reMarkable 2 Launches at JB Hi-Fi New Zealand
Posted 20-Mar-2024 08:36


Samsung Galaxy S24 Ultra review
Posted 19-Mar-2024 11:37


Google Nest Wifi Pro Review
Posted 16-Mar-2024 11:28


Samsung Galaxy A55 5G and Galaxy A35 5G
Posted 12-Mar-2024 12:41


Cricut EasyPress Mini Zen Blue launches at Spotlight New Zealand
Posted 12-Mar-2024 12:32


Logitech Introduces MX Brio Webcam
Posted 12-Mar-2024 12:24


HP Unveils Broadest Consumer Portfolio of AI-Enhanced Laptops
Posted 3-Mar-2024 18:09









Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.