Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


131 posts

Master Geek
+1 received by user: 8


Topic # 191185 27-Jan-2016 08:12
Send private message

Hi,

 

 

 

So we have done an Exchange upgrade from 2007 to 2013 and have got to the stage of test shutting down the old server. Everything seems OK except I can't add a profile with Autodiscover if that user is not logged in to the test machine. Put it another way, I log in as me to a machine I have never logged in on, fire up Outlook (2010) and it Autodiscovers my mailbox etc no problem. But if I try to add a 2nd users profile through control panel, Autodiscover complains that "Exchange is unavailable and Outlook must be online to complete this action." Then if I go into More Settings and manually add the server through HTTP it will connect to the 2nd users mailbox with no issue. This will be a major issue if they upgrade to Office 2013 as there's no option to manually input your server, you can ONLY use Autodiscover in that case.

 

 

 

Cheers


Create new topic
Banana?
4457 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1061

Subscriber

  Reply # 1479602 27-Jan-2016 09:00
Send private message

Why would you be adding a second users profile to your Outlook? Wouldn't the second user be logged into the machine first anyway (so then Autodiscover will work for them when they fire up Outlook?)


2184 posts

Uber Geek
+1 received by user: 661

Subscriber

  Reply # 1479603 27-Jan-2016 09:11
Send private message

Not always, plenty of reasons to use a shared mailbox, or in the situation where a PA might be checking their boss's mail. 




131 posts

Master Geek
+1 received by user: 8


  Reply # 1479606 27-Jan-2016 09:14
Send private message

Yeah there was a delegate access issue where you had to be logged in also. It's just odd that Autodiscover works only if logged in locally, and the issue only happens if the old server is shutdown, so something is still pointing at that. Incidentally I have added the IP of the old server as a secondary on the new one while it's shutdown, but same issue.


Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.